У Дубні знову ботулізм

Захворіли на ботулізм через вживання неякісних продуктів
За останні два дні захворіли на ботулізм двоє мешканців Рівненської області: в м. Дубно та в смт Томашгород Рокитнівського району. Хворі споживали недоброякісні завезені продукти: сирокопчену курячу ковбасу в вакуумній упаковці, пресерву оселедця та власного приготування салат «шуба», повідомляє Інформаційний портал м. Дубно з посиланням на Рівненський обласний лабораторний центр.
Наразі хворі знаходяться на стаціонарному лікуванні з характерними симптомами: порушення зору (двоїння, розпливання, мерехтіння в очах), загальною слабкістю, порушення ковтання. Перебіг хвороби – середньої важкості. Хворим введена антиботулінічна полівалентна сироватка. Діагноз в усіх випадках лабораторно підтверджений в лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України».
Для запобігання захворювання на ботулізм важливе значення має споживання доброякісних харчових продуктів. Купуючи їх, обов’язково необхідно звертати увагу на термін придатності продуктів, зовнішні та смакові властивості (спожиті хворими на ботулізм харчові продукти були неякісні). При виготовленні домашніх виробів, необхідно дотримуватись технології приготування, режиму термічного оброблення, зберігання домашніх консервів. Насамперед, для консервування брати лише доброякісну сировину, ретельно миючи у проточній воді, очищаючи від залишків ґрунту, так як ґрунт є резервуаром збудника ботулізму.
Нагадаємо, що раніше 4 мешканців Дубенщини отруїлись домашнім м’ясом.

(802)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дякуємо!

Тепер редактори знають.