Хвороба працівників не впливає на безпечність продукції

Хто винен, що на молокозаводі в Дубні захворіли працівники
Вчора, 5 серпня, Інформаційний портал м. Дубно повідомляв, що на коронавірус захворіли працівники ПрАТ «Дубномолоко». Люди ж почали висловлювати свої побоювання щодо продукції. Чи варто покупцям сирів «КОМО» хвилюватись? І скільки хворих на підприємстві? Журналістка Інформаційного порталу м. Дубно поспілкувалась із головою правління товариства.
«До того часу поки в місті не послабили карантин – у мене в одних із найперших введені підвищені карантинні вимоги. Приїжджала держпродспоживслужба, я додатково ввів посаду медсестри. Через кожних дві години працівникам міряють температуру, такого немає на жодному підприємстві в Рівненській області. Але коли в місті послабили карантин, почали працювати ресторани – я не можу контролювати де мої працівники знаходяться, чи миють вони руки. До того ж, практично всі працівники пов’язані між собою родинними й іншими зв’язками. Заборонити їм, щоб вони не ходили один до одного в гості, не зустрічались, бо вони всі живуть в Дубні – я не можу. По ночах ми зупиняємо виробництво, проводимо повністю дезінфекцію всіх приміщень, лампи стоять такі, як в лікарнях. То люди навпаки кажуть: «Може, б ми тут жили, щоб не виходити на вулицю?» Я кажу, що, на жаль, не можу забезпечити вас тут житлом. У мене на підприємстві 600 працівників, а захворіли на коронавірус 22 особи. Багато людей я відправив на самоізоляцію. Це фінансова відповідальність керівника, що люди не працюють, але я думаю про безпеку людей. Кожному виплачуємо лікарняне, – пояснює Олег Феодосійович. – Вірус не впливає на продукцію, тому що в нас процеси механізовані, працюють роботи, окрім укладальників. Проблема не в заводі, який хвилюється за кожного свого працівника. До речі, сьогодні-завтра плануємо тестування за свої ж кошти, жодної копійки не беремо в міській раді, хоча це жителі Дубна. На заводі в мене все ідеально, дезінфікатори, через кожні 2-3 години працівники міняють маски. Медсестра на вході, медсестра обходить що дві години та якщо виявляє в когось підвищену температуру – відправляє на самоізоляцію. Я за це відповідаю. Але якщо буде таке нерозуміння, то я буду возити людей із Тернополя, Луцька або Рівного. У мене ресурсів вистачить. Але дубенчани втратять робочі місця. Це не тільки проблема одного підприємства, а й усіх керівників Дубенщини спільно з міською владою».

Отже, за безпечність продукції «КОМО» споживачам не варто хвилюватись, адже процеси автоматизовані. А от з керівником підприємства важко не погодитись, що це не його проблема. Оскільки на заводі дбають про своїх працівників, вживають заходів, витрачаючи фінансові та людські ресурси. Тут, дійсно, мали б більше бути відповідальними самі люди, яких відпускають на самоізоляцію, а вони гуляють містом. До того ж органам, що контролюють, слід ретельніше перевіряти дотримання карантинних обмежень.
Нагадаємо, що заступник агроміністра після візиту на Рівненщину підсумувала, що «Дубномолоко» відповідає європейському рівню.

(2260)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дякуємо!

Тепер редактори знають.