Якість молочної продукції наближатимуть до європейських стандартів

Але для цього мешканцям Рівненщини варто об’єднуватись у кооперації
У зв’язку з цим з липня 2018 року мають вступити в дію нові вимоги до закупівлі молока в господарствах населення. Це означає, що замість 5-ти сортів молока матимемо три – екстра-класу, вищого ґатунку і першого.
Як розповідає директорка департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько, у Європі ніде такого немає, коли сировину для молочної продукції приймають від одноосібних господарств з однією коровою.
«Це молоко другого ґатунку. Його у Європі використовують для виробництва нехарчових продуктів, наприклад кормів для тварин або казеїну. Натомість європейські стандарти передбачають виробництво молочної продукції з першого сорту», – зазначає Надія Переходько.
Як говорять фахівці, підвищення якості молока від другого ґатунку до першого не вимагає значних затрат. Йдеться про дотримання гігієни персоналу і самих тварин. Персонал, задіяний у роботі з тваринами, повинен бути в чистому одязі, використовувати чисті рукавички, дезінфікувати руки.
Для доїння потрібно застосовувати чисті ємності. А ще краще доїльний апарат або доїльну установку, які необхідно дезінфікувати після кожного доїння. Корови повинні підлягати ветеринарному догляду.
«Звичайно, що один селянин не буде купувати доїльний апарат, тому задля цього варто об’єднуватися у кооперації та працювати над поліпшенням санітарно-гігієнічних умов праці», – зауважує директорка департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА.
Підвищення якості молочної сировини сприятиме збільшенню її закупівельної ціни. А переробні підприємства, які її купуватимуть, матимуть можливість постачати свою продукцію на європейські ринки.
За матеріалами: Рівненська ОДА

(205)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дякуємо!

Тепер редактори знають.