Студентам і школярам заборонять відвідували магазин-кафетерій «На Паненській»
Під час інспектування закладу виявили низку грубих порушень безпеки та працівників без медогляду
Минулого тижня Інтернет облетіла звістка про отруєння гостей одного з закладів Дубна. Станом на 19 вересня постраждалих вже було 11, серед них і працівниця закладу «На Паненській». У хворих, які лікуються у Дубенській ЦРЛ, виділили збудник, що спричинив спалах, – сальмонелу ентерітідіс.
При отриманні повідомлення, спеціалісти Дубенського районного управління Держпродспоживслужби виїхали на об’єкт для епідемічного розслідування і провели позапланову перевірку – інспектування. У ході перевірки виявили грубі порушення вимог щодо безпечності харчових продуктів. Зокрема, наявні приміщення закладу не дають змогу проводити приготування страв та проводити харчування людей, так як відсутні м’ясний, рибний, овочевий цехи, окреме мийне відділення для кухонного та столового посуду. Грубо порушується технологія приготування страв. Не дотримується дезінфекційний режим та методика прибирання приміщень. Не проведений медогляд працівників. Не дотримується вимоги щодо належного зберігання сировини та готових страв.
Відповідно до результатів перевірки підприємцю вручили припис щодо усунення виявлених недоліків, склали протокол про правопорушення у сфері безпечності харчових продуктів, винесли рішення про тимчасове припинення виробництва харчових продуктів. Від роботи відсторонили працівників для проведення медичного огляду. Також на позачерговий медичний огляд направили працівницю дитячого садочка, яка була на святкуванні хрестин та захворіла.
Ця подія стала однією з причин засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Дубно в міській раді. Згідно з результатами наради вирішили посилити роз’яснювальну роботу серед підприємців і працівників сфери харчування. А також краще контролювати харчування у закладах освіти та дошкільних закладах міста, заборонити відвідувати учням та студентам магазин-кафетерій «На Паненській» на період проведення заходів по локалізації та ліквідації спалаху харчових отруєнь. Під час проведення у місті масових заходів з організацією виїзної торгівлі, в тому числі фестивалів, змагань, ярмарків тощо, забезпечити контроль за організацією масових заходів із залученням спеціалістів Дубенського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області з метою недопущення виникнення ускладнень санітарно-епідемічної ситуації. Забезпечити лікувальний заклад КНП «Дубенська ЦРЛ» достатньою кількістю лікарських засобів на випадок виникнення спалахів ГКІ, передбачити резерв ліжок у лікувальному закладі для лікування інфекційних хворих. Фінансовому управлінню сумісно з відділом охорони здоров’я міської ради передбачити можливість додаткового фінансування заходів профілактики харчових отруєнь та недопущення у місті ускладнень санітарно-епідемічної ситуації.
(422)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію