Млинівчанин посмакувавши в’яленою рибою захворів на ботулізм

На Дубенщині зафіксували випадок ботулізму – триває санітарно-епідеміологічне розслідування 
Млинівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області інформує про випадок захворювання на ботулізм в жителя селища Млинів. Наразі триває санітарно-епідеміологічного  розслідування, ймовірною причиною захворювання є в’ялена риба (таранька), придбана в одному із закладів торгівлі селища, відібрано зразок харчового продукту на  визначення наявності  ботуліністичного токсину.                              
Нагадуємо, що ботулізм — це харчове отруєння, що може призвести до тяжких наслідків. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування м’яса, риби, рідше — овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином.   Також ботулізм може виникнути внаслідок споживання в’яленої чи копченої риби та будь-яких виробів з м’яса (ковбаси, шинки тощо). 
З метою попередження ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації серед жителів селища, рекомендуємо уникати споживання продуктів, якщо не впевнені у їх якості, особливо тих що продаються в готовому кулінарному виді.
Суб’єктам господарювання, які займаються торгівлею харчовими продуктами, категорично виключити придбання для реалізації в’яленої, копченої, соленої та консервованої риби виготовленої в невідомих умовах, без супровідних документів, що засвідчують якість та походження (товаротранспортна накладна та сертифікат якості).
Наголошуємо, що у разі підтвердження факту порушення вимог харчового та санітарного законодавства України, відповідальні особи притягуються до адміністративної відповідальності  та  призупиняється  діяльність закладу торгівлі.

 

 

(596)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дякуємо!

Тепер редактори знають.