Мешканці громади можуть поділитись «віковими» рецептами
У громаді на Дубенщині проводять велике гастрономічне дослідження
У громаді шукають рецепти з історією, які не втратили популярності та досі побутують в меню радивилівців.
Одним з найкращих способів познайомитися з країною- спробувати її на смак. Саме у стравах , способах їх приготування і компонентах страви зашифровано культурний код нації. Ці аспекти дають змогу осягнути культурні, ментальні, релігійні особливості народу. Адже ледь не кожна страва на столі української господині несе символічне чи обрядове значення . Феномен української кухні в тому, що вона одночасно і цілісна, і має регіональне різноманіття. Саме тому ми вирішили відновити дослідження гастрономічних традицій радивилівщини. У 2021 році Радивилівська столітня страва «Затерта капуста» стала переможницею міжнародного культурно-соціальний проєкту «Таємниці України для тебе».
Переконані, що наші гастрономічних традицій ні краплі не зменшилися. Тож працівники КЗ “Радивилівський МБК” та філій впродовж літа провели невелике дослідження у місті та старостинських округах.
Опитавши мешканців громади, вдалося зібрати перелік страв, які мають історію та традиції приготування, а також досі побутують на території громади. З упевненістю можемо сказати, що найпопулярнішою стравою на території громади є друга страва – голубці. Хоч її споживають у звичайні дні, вона є неодмінним складником обрядовості: її подають під час ритуальних обідів- весіллях, хрестинах, поминальних обідах, під час родинних чи релігійних свят.
Отож, ми продовжуємо досліджувати рецепти приготування Радивилівських голубців і звертаємося до господинь.
За якими рецептами готуються голубці у ваших родинах?
Мешканців громади закликають діліться рецептами та фото у коментарях на сторірінці Радивилівська громада
(173)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію