Кулінарний блогер Костянтин Грубич завітав на Дубенщину (фото)

Гастрономічне дійство відбулося у Повчанській громаді
Місцеві мешканки та переселенки на Дубенщині готували «молодий борщ». А допомагав у цьому спеціальний гість – кулінарний блогер Костянтин Грубич.
Гастрономічне дійство відбулося у Повчанській громаді, а його учасницями стали також мешканки Смизької та Мізоцької громади. Так смачно підсумували завершення грантового проєкту, в рамках якого місцеві жительки, а також переселенки отримали насіння та разом вирощували овочі.
Мета полягала в тому, щоб не лише допомогти людям із врожаєм, а й згуртувати навколо спільної справи та сприяти кращій адаптації внутрішньо переміщених осіб у життя, пояснили організатори.
«В рамках грантового проєкту, ГО «Асоціація жінок України «Дія-Рівне» надавала у квітні цього року 105 комплектів насіння для спільного вирощування грядки у 3 громадах області. На завершення ж відбувся локальний захід під назвою «Молодий борщ», аби спільно зібрати перший урожай і зготувати улюблену страву українців. Такі ініціативи допомагають місцевим мешканцям та родинам ВПО дізнатися більше одні про одних, познайомитися ближче із можливостями громади поділитися досвідом», – розповіла організаторка проєкту Ольга Горкавчук.
Тим часом Костянтин Грубич описав у фейсбуку цей захід так:
«Ми разом із «активними дієвими жінками» приготували у 50-літровому казані валківський борщ зі сливами. Місцеві конкуренти у сусідньому казані наварили  повчанський борщ. Селяни поїли все. Серед людей було багато переселенців зі Сходу, яких прихистила рівненська глибинка. Було так щиро і незабутньо!»
Нагадаємо, проєкт реалізує ГО «Асоціація жінок України «Дія-Рівне» за фінансової підтримки Українського жіночого фонду.

За матеріалами:Рівненська ОВА

(456)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дякуємо!

Тепер редактори знають.