Костянтин Грубич поділився своїми враженнями від фестивалю «Молодий борщ» (фото)

Журналіст і ведучий телепередач відвідав громаду на Дубенщині
У Млинівський громаді відгомонів фестиваль «Молодий борщ». Захід поєднав у собі народні гастрономічні звичаї та традиції, змагання в приготуванні різноманітних борщів громадами та регіонами України, виступи талановитих краян. Особливий зірковий борщ приготував гість Дубенщини  журналіст і ведучий телепередач «Знак якості» та «Твій День» Костянтин Грубич.
Під час роботи над стравою Костянтин Грубич не тільки готував, а спілкувався з краянами: розповідав історії з подорожей, ділився рецептами та порівнював кухні країн. А для того, щоб зібрати більше донатів, запропонував, щоб охочі краяни стали, певною мірою, співавторами борщу – давав смакували ложкою борщ і запитував, що на їхню думку потрібно додати до страви, щоб зробити її довершеною.

Після завершення роботи над зірковою стравою, Костянтин Грубич поспілкувався з журналісткою Інформаційного порталу м. Дубно.
Костянтине, що Вас сьогодні вразило в Млинові?
– Я тут сьогодні із сином та донькою, які, до речі, спілкуються з людьми, щоб зробити сюжет для телеканалу «1+1». Що вразило – це надзвичайна гостинність і щирість. А відвідати ще якість місця не вдалось, бо відразу сюди й почав готувати борщ. З погодою, вважаю, нам теж майже пощастило, бо не спекотно, а дрібний дощик не стоїть на заваді проведенню такого гарного дійства на добру справу. Організація теж дуже гарна, адже людям потрібні гарні приводи, бо щодня ми плачемо – нам приходять звістки про смерті наших Героїв, ми в скорботі, але треба шукати шляхи для відновлення, щоб донатити й підтримувати ЗСУ. А от моє особисте сьогодні щастя було, коли до мене почали підходити мешканці Пологівського району, Лиману, Кремінної й дякували за ті слова підтримки, що ми тут в тилу висловлюємо цим територіям, ще раз підкреслюючи, що вони наші люди. Думаю, не далекий той час, коли всі громадяни Держави повернуться в єдину родину – Україну.
Скажіть, під час приготування борщу все йшло гладко й без форс-мажорів?
– От можу сказати – дива трапляються. Ми готуємо борщ Полтавський, де основою є бульйон із птиці. А курки просто немає, бо в рецепті забули зазначити, бо курячий бульйон є основою борщу. Минає пів години і з’являється курка – сама прийшла пішки. Млинів творить чудеса.
Скажіть, а чим Вам запам’ятався борщ, який Ви готували рік тому в Повчі?
– Там ми готували борщ в основі якого були сливи. Вони особливі, бо вони із Харківщини, з районного центру міста Валки. Їхньою особливістю є те, що спочатку їх потрібно притомити у печі і додавати їх у кінці приготування борщу. А житомиряни, наприклад, готують борщ із вишнею – вона додає пікантності до борщу своєю кислинкою.

Ви багато мандруєте Україною. Чи є якийсь населений пункт, де Ви не побували і жалкуєте, що там не були?
– Знаєте, я жалкую, бо жодного разу я не був у Маріуполі. Все збирався, збирався та якось так не вийшло. І 23 лютого у програмі «Твій день ми спілкувались в живому ефірі з маріупольцями. І я пообіцяв, що обов’язково приїду і зварю борщ на Площі. А на наступний день сталось те, що сталося. Але оскільки я пообіцяв, то обов’язково приїду в новий відбудований український Маріуполь.
Пане Костинтине, Ви смакували всі 13 борщів – для себе Ви визначились, який найсмачніший?
– Звісно є, але не один. Сподобався шеретівський борщ, житомирський, млинівський. Та й усі борщі смачні – бо вони зварені з любов’ю.
Як Ви вважаєте, «Молодий борщ» має шанси стати традиційним?
– Так, він вже є традицією і буде щорічно мандрувати по громадах-переможцях всією Україною, щоб більше вивчати регіони України та знайомитись з особливостями місцевої кухні.
Ви мандрували Дубенщиною і, можливо, у вас є мрія, куди б Ви ще хотіли потрапити?
– Так, є. Я б хотів відвідати Тараканівський форт. Багато про нього чув і хотів би на власні очі його побачити.
Що б Ви хотіли  побажати млинівчанам та гостям селища?
– Обов’язково найшвидшої перемоги, миру в Україні, берегти та передавати наші традиції нащадкам. Зберегти легенду про привид, який блукає у вас в Палаці Ходкевичів, адже це є туристичною привабливістю краю, що дозволяє вірити в казку. Млинівчани – ви багаті люди, бо у вас родючі землі, володієте культурною, історичною спадщиною та маєте щирість й гостинність.
Костянтин Грубич на завершення розмови висловив слова вдячності усім людям, які організували фестиваль «Молодий борщ» а це –
ГО Жіноча взаємоДія 
Спонсори фестивалю:Молочний спонсор ” Сімейні молочні ферми”
Благодійний фонд “Рокада”
ГО “Агенція розвитку громад “Інтонація змін” 
Млинівська селищна рада
Костянтин Грубич

(848)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дякуємо!

Тепер редактори знають.