4 мешканців Дубенщини отруїлись домашнім м’ясом

На Дубенщині ботулізм
Ботулізм виявили в дубенчанина та сім’ї із села Камʼяниця Дубенського району. Всі вони, як писав Інформаційний портал м. Дубно, знаходяться в Дубенській міській лікарні. У Дубенській міськраді зазначають, що хворі між собою не пов’язані. Чоловік з Дубна, за його словами, напередодні вживав м’ясні консерви домашнього виробництва. Батько, мати і син із району Камениці їли сиров’ялене м’ясо, знову ж таки, домашнього приготування.
Як повідомили медики, в чоловіка стан за останні дні дещо покращився. У родини з Камениці – стан дуже важкий.
Ботулізм – це харчове отруєння, яке може призвести до тяжких наслідків. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м’яса, риби, рідше – овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином. Навіть консерви, у яких все гаразд з терміном придатності, виглядом і смаком, можуть бути зараженими: ботулізм не можна визначити за кольором або смаком, мікроорганізм, який спричиняє хворобу, не псує продукти.

(999)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дякуємо!

Тепер редактори знають.