Що дубенчанам потрібно знати про грип: інфографіка

Яких рекомендацій варто дотримуватись дубенчанам аби уникнути захворювання на грип
Медики закликають кожного поставитися відповідально до свого здоров’я і слідувати правилам поведінки в період підвищення рівня захворюваності на грип.
Як попередити зараження на грип?
На сьогодні одним з найефективніших специфічних методів профілактики грипу залишається вакцинація населення протигрипозною вакциною, до складу якої обов’язково входять штами вірусів, які циркулюватимуть на території України та можуть стати можливою причиною захворювань.
Досить простими і ефективними методами неспецифічної профілактики ГРВІ та грипу залишається дотримання рекомендацій по підвищенню стійкості організму до інфекцій.
1. Уникайте близького контакту з хворими людьми;
2. Уникайте торкання руками очей, носа чи рота, саме так поширюється вірус грипу.
3. Захворіли – лишайтеся вдома.
4. Прикривайте ніс та рот під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикрийте серветкою органи дихання — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.
5. Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.
6. У харчовий раціон слід включати не менше 50% рослинної їжі в сирому вигляді (капуста кольорова, білокачанна, морква, буряк, часник, цибуля, шпинат, хрін, помідори, яблука, гарбуз), також у раціоні повинні бути бобові, горіхи, які виконують роль природних імуномодуляторів.
7. Рекомендовано вживати до 2 літрів рідини на день, застосовувати неспецифічні імуномодулятори імунітету, а саме: настойку ехінацеї, елеутерококу, вітамінні препарати, зокрема вітамін С.
8. Дотримуйтесь здорового способу життя, що передбачає повноцінний сон (не менше 7-8 годин на добу), фізичні вправи з обов’язковими елементами дихальної гімнастики.

(23)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дякуємо!

Тепер редактори знають.